Σε άνοδική τροχιά οι τιμές του αργού

Ενισχύονται οι τιμές του αργού μετά την σημαντική τους υποχώρηση εξαιτίας της ανακοίνωση των στοιχείων για απρόσμενη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ενισχύονται σήμερα οι τιμές του αργού μετά την σημαντική τους υποχώρηση εξαιτίας της ανακοίνωση των στοιχείων για απρόσμενη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό, περιόρισε τις ανησυχίες για έλλειψη προσφοράς στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενέργειας.

Οσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,60 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,86%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 30,60 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,60%.

Ωστόσο, οι τιμές έχουν χάσει έδαφος από τα πρόσφατα υψηλά μετά τον τυφώνα που κτύπησε ακτές του Τέξας, χωρίς όμως επιπτώσεις στα διυλιστήρια.

Οι τιμές διεύρυναν τις απώλειες τους όταν το αμερικανικό ινστιτούτο ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,9 εκ. βαρέλια ενώ των διυλισμένων προϊόντων συμπεραλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν επίσης κατά 5,5 εκ. βαρέλια.

Οριακή πτώση σημειώνει η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 343,18 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v