Υποχώρηση για το αργό- ανοδικά ο χρυσός

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση εξαιτίας των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς στις ΗΠΑ καθώς τα αποθέματα βρίσκονται χαμηλότερα από τα αντίσοιτα περυσινά επίπεδα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση εξαιτίας των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς στις ΗΠΑ, καθώς τα αποθέματα βρίσκονται χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

Οσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,66 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,93%.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 30,89 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,45%. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση λόγω διατήρησης των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς στις ΗΠΑ καθώς τα αποθέματα βρίσκονται χαμηλότερα κατά 11% από τα περυσινά επίπεδα στο μέσον του καλοκαιριού οπότε παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για βενζίνη.

Η αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεων για τα αποθέματα βενζίνης δεν εξάλειψε τις ανησυχίες, οι οποίες προβλέπεται να αυξηθούν λόγω των επιπτώσεων στην παραγωγή από τον τυφώνα που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικό.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της ελαφράς εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 349,15 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v