Νευρικότητα και ελαφρά πτώση για το αργό

Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές πετρελαίου με τις τιμές να σημειώνουν ελαφρά υποχώρηση, παρά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου.

Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές πετρελαίου με τις τιμές να σημειώνουν ελαφρά υποχώρηση, παρά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 27,80 δολάρια ανά βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 29,81 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει κατά 2,3 εκ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι την 18η Ιουλίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκ. βαρέλια.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, δεν φαίνεται να συντρέχουν λόγοι για αναπροσαρμογή των ποσοστώσεων παραγωγής πετρελαίου, κατά την επόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, παρά το γεγονός ότι οι τιμές πετρελαίου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα ανώτατα όρια του φάσματος που έχει συμφωνήσει ο διεθνής Οργανισμός και παρά την αδυναμία του Ιράκ να φθάσει τα επίπεδα εξαγωγών πετρελαίου τα οποία είχε πριν από τον πόλεμο, οι εν λόγω παράγοντες τόνισαν ότι δεν βλέπουν κάποια ιδιαίτερη ανάγκη για αλλαγή στα ανώτατα όρια παραγωγής πετρελαίου, για το υπόλοιπο διάστημα του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού εξαιτίας της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το΄πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 356,85 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v