Σε πτωτική φάση οι τιμές του αργού

Σε περίπτωση που υπάρξει υπερπροσφορά πετρελαίου στο δ’ τρίμηνο, τότε μπορεί να αποφασισθεί μείωση της παραγωγής στη σύνοδο του ΟΠΕΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού. Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού.

Σε περίπτωση που υπάρξει υπερπροσφορά πετρελαίου στο δ’ τρίμηνο, τότε μπορεί να αποφασισθεί μείωση της παραγωγής στη σύνοδο του ΟΠΕΚ στις 24 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος του οργμανισμού, Αμπντουλάχ αλ Ατίγια.

Οι τιμές στις αγορές πετρελαίου κινούνται πτωτικά. Ειδικότερα, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 31,97 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,05%, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent σημειώνει πτώση 1,20% και διαπραγματεύεται στα 29,63 δολάρια ανά βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, στη διυπουργική σύνοδο της Βιέννης, οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητη την ημερήσια παραγωγή των 25,4 εκ. βαρελιών πετρελαίου. Η παγκόσμια ζήτηση υπολογίζεται στα 79,3 εκ. βαρέλια ημερησίως κι έτσι προκύπτει πλεόνασμα 800.000 βαρελιών ημερησίως, σε μια περίοδο μάλιστα που τα παραδοσιακά αποθέματα είναι μειωμένα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ τόνισε ότι το καρτέλ παρακολουθεί με προσοχή την παραγωγή από το Ιράκ. Για την παραγωγή ιρακινού πετρελαίου ο Πολ Μπρέμερ, που ασκεί καθήκοντα πολιτικού διοικητή, δήλωσε προχθές ότι ανέρχεται στα 1,2 εκ. βαρέλια ημερησίως, εκ των οποίων περίπου τα 2/3 είναι διαθέσιμα προς εξαγωγή.

Αντίθετα, άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού, λόγω της μικρής εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 349,60 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v