Πτωτικές τάσεις στις αγορές αργού

Ελαφρά πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, χάνοντας αρχικά κέρδη. Η πτώση αποδόθηκε στην αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και στη σταδιακή ανάκαμψη της ιρακινής προσφοράς.

Ελαφρά πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, χάνοντας αρχικά κέρδη. Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,48 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 30,75 δολάρια ανά βαρέλι κινούμενο στα χθεσινά του επίπεδα.

Η πτώση αποδόθηκε στην αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και στη σταδιακή ανάκαμψη της ιρακινής προσφοράς. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα περυσινά λόγω της μείωσης της προσφοράς στην αρχή του έτους, η οποία προκλήθηκε από την απεργία στη Βενεζουέλα, την αναταραχή στη Νιγηρία και τον πόλεμο του Ιράκ.

Αντίθετα, ελαφρά άνοδος παρατηρείται στην τιμή του χρυσού, εξαιτίας των μεταπτώσεων του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, η τιμή του πολυτιμου μεταλλου διαπραγματεύεται στα 364,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v