Σε πτώση οι τιμές του αργού

Πτώση σημειώνουν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, χάνοντας σταδιακά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Η πτώση οφείλεται στη ρευστοποίηση κερδών μετά την αρχική άνοδο των τιμών που υποστηρίχθηκε και από τις ανησυχίες για χαμηλά αποθέματα στις ΗΠΑ.

Πτώση σημειώνουν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, χάνοντας σταδιακά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς η πτώση έχει προκληθεί από ρευστοποίηση κερδών μετά την αρχική άνοδο των τιμών, η οποία υποστηρίχθηκε από τις ανησυχίες για χαμηλά αποθέματα στις ΗΠΑ και την έλλειψη προσφοράς από το Ιράκ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 29,57 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,57%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 32 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,53%.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές υποχώρησαν ραγδαία μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το Μάρτιο, αλλά ανέκαμψαν λόγω καθυστέρησης των ιρακινών εξαγωγών.

Η στενότητα προσφοράς έχει συμβάλει στη μείωση των αποθεμάτων σε ρεκόρ χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ δείχνει διστακτικός να αυξήσει το όριο των ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή, ενώ η παραγωγή του Ιράκ αυξάνεται σταδιακά.

Αντίθετα, άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 359,90 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v