Σε άνοδο ξανά οι τιμές του αργού

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, ειδικότερα, στο Λονδίνο το brent διαμορφώνεται στα 27,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη το αργού διαπραγματεύεται στα 29,06 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 27,58 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,36%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,06 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,62%.

Στο μεταξύ αμετάβλητη στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ καθώς η τιμή του αργού παραμένει σταθερή στα όρια διακύμανσης των 22-28 δολαρίων το βαρέλι, στόχο που έχει θέσει το καρτέλ.

Ο υπουργός ενέργειας του Κουβέιτ, Αχμέντ αλ-Φάχντ αλ-Σαμπάχ, δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής από τη στιγμή που οι τιμές του αργού ικανοποιούν τους στόχους των μελών του. Το θέμα της παραγωγής και των διεθνών τιμών πετρελαίου θα συζητηθεί στην υπουργική σύνοδο που θα γίνει αργότερα στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, εάν η τιμή του αργού παραμείνει πάνω από τα 28 δολάρια το βαρέλι για 20 διαδοχικές ημέρες, ο ΟΠΕΚ μπορούσε να συζητήσει αύξηση της παραγωγής του κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως.

Αντίθετα, πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 374,80 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v