Πτώση για αργό, σταθερός ο χρυσός

Πτώση σημειώνουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου εν αναμονή της χαμηλής ζήτησης στις ΗΠΑ τη φθινοπωρινή περίοδο. Στα χθεσινά επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού.

Πτώση σημειώνουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου εν αναμονή της χαμηλής ζήτησης στις ΗΠΑ τη φθινοπωρινή περίοδο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοςης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 29,15 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,34%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 31,23 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,08%.

Η πτώση των τιμών αποδόθηκε στις προσδοκίες για μείωση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ, η οποία απορροφά το 12% της παγκόσμιας προσφοράς, μετά τη χθεσινή αργία, η οποία είναι και η τελευταία της θερινής περιόδου. Η ζήτηση βενζίνης υποχώρησε κατά 500.000 βαρέλια με αποτέλεσμα να αυξηθούν ελαφρώς τα παγκόσμια αποθέματα ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του αργού έχουν αυξηθεί κατά 25% το τελευταίο τετράμηνο, λόγω μείωσης των εξαγωγών από τη Βενεζουέλα, τη Νιγηρία και το Ιράκ εμποδίζοντας την αντικατάσταση των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Στο μεταξύ οριακή πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού, παρά την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 375,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση μόλις 0,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v