Ελαφρά άνοδος στις τιμές του αργού

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις του υπουργού ενέργειας της Σ. Αραβίας ότι δεν χρειάζεται μεταβολή της πολιτικής των ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή.

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις του υπουργού ενέργειας της Σ. Αραβίας ότι δεν χρειάζεται μεταβολή της πολιτικής των ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή στη συνάντηση των χωρών του καρτέλ στο τέλος του μήνα.

Αναλυτικότερα όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 27,78 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,14%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,49 δολάρια ανά βαρέλι. Οι τιμές του αργού κυμαίνονται στο ανώτατο όριο που έχει θέσει το καρτέλ για πολλές εβδομάδες αυξάνοντας τις προσδοκίες για αύξηση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, η αγορά βρίσκεται σε ισορροπία και δεν προβλέπει μεταβολή των ποσοστώσεων τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο. Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπουργοί του ΟΠΕΚ πρόκειται να συνεδριάσουν στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη προκειμένου να αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθήσουν το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Αντίθετα, πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 370,60 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v