Μικρές μεταβολές σε αργό και χρυσό

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς βενζίνης. Στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 27,56 δολάρια, ενώ στα 370 κινείται ο χρυσός.

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς βενζίνης. Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 27,56 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,15%. Στη Νέα Υόρκη το αργό διαπραγματεύεται στα 29,51 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,31%.

Οι συναλλασσόμενοι αναμένουν πτώση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ, η οποία απορροφά το 12% της παγκόσμιας προσφοράς από τα πρόσφατα επίπεδα-ρεκόρ. Οι αγορές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης εν όψει του χειμώνα και στις ανησυχίες για την παραγωγή του Ιράκ, η έβδομη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγών μέχρι την εισβολή των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η μείωση των εξαγωγών από το Ιράκ, τη Βενεζουέλα και τη Νιγηρία που οδήγησε τις τιμές υψηλότερα κατά 25% το τελευταίο τετράμηνο αναχαίτισε την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Οριακή πτώση σημειώνει η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 370,85 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v