Σε υψηλά 7μήνου ο χρυσός – Πτώση για το δολάριο

Στα υψηλότερα επίπεδα των 7 τελευταίων μηνών έχει εκτιναχθεί η spot τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια με ”άλλοθι” την 11η Σεπτεμβρίου. Πιέσεις δέχεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιεν.

Η ανησυχία των επενδυτών για ένα πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ, εν όψει και της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει ασκήσει πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες εκροές κεφαλαίων από αυτό. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο έχει ευνοήσει σημαντικά τόσο το ευρώ όσο και τον χρυσό.

Αναλυτικά η spot τιμή του πολύτιμου μετάλλου, διαμορφώνεται στα 382,5 δολάρια η ουγκιά, οριακά ενισχυμένη κατά 0,8 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Τα futures όμως του χρυσού έχουν εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 1996, στα 388 δολ η ουγκιά, εντείνοντας έτσι την αισιοδοξία των traders για την προσέγγιση ακόμη και των 400 δολ.

Εκτός όμως από την εικόνα που παρουσιάζει ο χρυσός, με βάση και την τεχνική ανάλυση, θετική εξέλιξη για την πορεία του θεωρείται και η αύξηση των θέσεων αγοράς των traders για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου, με τα συμβόλαιά τους να αγγίζουν τα 122.847 έναντι του μέσου όρου των 10 τελευταίων εβδομάδων που κυμαίνονταν στα 27.000 συμβόλαια.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι πολλοί επενδυτικοί οίκοι στρέφουν την προσοχή τους στον χρυσό. Ενδεικτικό το παράδειγμα της Prudential, με τον κορυφαίο τεχνικό αναλυτή και αντιπρόεδρό της κ. Ralph Accampora να επισημαίνει σε πρόσφατο report του, ότι μελετά πολύ στενά τόσο την κίνηση του χρυσού όσου και του κλάδου των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην αγορά συναλλάγματος, σε μίνι ράλι έχει επιδοθεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στο 1,1228 αυτή την ώρα.

Στήριγμα πρόσφερε στο ευρώ για λίγο, και τα στοιχεία για την αύξηση των εξαγωγών στη Γερμανία, για τρίτο συνεχή μήνα τον Ιούλιο.

Το δολάριο κινείται πτωτικά και σε σχέση με το γιεν, κινούμενο την περιοχή του 116,84.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v