Ελαφρά πτώση για χρυσό και αργό

Ελαφρά πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού αλλά και του χρυσού. Μετά το χθεσινό υψηλό επταμήνου, ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,35% και διαπραγματεύεται στα 381,35 δολάρια ανά ουγκιά.

Ελαφρά πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 27,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,15 δολάρια ανά βαρέλι.

Η αγορά απεκόμισε μέτρια κέρδη χθες αναζητώντας νέα κατεύθυνση από ανακοινώσεις στοιχείων στις ΗΠΑ οι οποίες θα δώσουν ενδείξεις για τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης εν όψει του χειμώνα. Οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί από την περασμένη εβδομάδα λόγω των προσδοκιών για μείωση της ζήτησης βενζίνης με τη λήξη της παραθεριστικής περιόδου.

Οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις από την υπουργική σύνοδο του ΟΠΕΚ στις 24 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί η πολιτική των ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή παρότι δεν προβλέπεται οποιαδήποτε μεταβολή.

Στο μεταξύ ελαφρά πτώση σημειώνει σήμερα το απόγευμα η τιμή του χρυσού, μετά τα χθεσινά υψηλά επταμήνου που κατέγραψε. Ειδικότερα, στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου η τιμή του πολυτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 381,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v