Νευρικότητα στις αγορές αργού

Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές του, οι οποίες ωστόσο ανέκαμψαν από τα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών που άγγιξαν το πρωί. Στο Λονδίνο το brent διαμορφώνεται στα 26,49 δολάρια. Στα 374 δολάρια διαπραγματεύεται ο χρυσός.

Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές του, οι οποίες ωστόσο ανέκαμψαν από τα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών που άγγιξαν το πρωί. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 26,49 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,08%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,06 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,28%.

Οι μειώσεις των ιρακινών εξαγωγών και οι ανησυχίες για έλλειψη στην προσφορά βενζίνης διατήρησαν σε υψηλό επίπεδο τις τιμές του πετρελαίου για πολλούς μήνες αλλά το τέλος της παραθεριστικής περιόδου και η κάλυψη των αποθεμάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους λειτούργησαν κατευναστικά στην πορεία των τιμών.

Στο μεταξύ η βελτίωση της προσφοράς εκτιμάται ότι ενθάρρυνε κερδοσκοπικές πωλήσεις από θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι διατηρούσαν θέσεις στην αγορά πετρελαίου. Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η πολιτική των ποσοστώσεων στη συνάντηση κορυφής του ΟΠΕΚ στη Βιέννη στις 24 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει αμετάβλητη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚ απέστειλε επίσημη πρόσκληση στη Βαγδάτη με την οποία καλεί ιρακινή αντιπροσωπεία να μετάσχει για πρώτη φορά σε σύνοδο του οργανισμού από τότε που η χώρα τελεί υπό αμερικανική κατοχή.

Οριακή άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 374,80 δολάρια ανά ουγκιά, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v