Η απόφαση του ΟΠΕΚ ανεβάζει τις τιμές

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του αργού.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του αργού.

Οι υπουργοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή κατά 900.000 βαρέλια, στα 24,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Σεϊχης Αχμάντ αλ-Φαχντ αλ-Σαμπάχ. Η μείωση θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου. Η απόφαση, αυτή προβλέπεται ότι θα αυξήσει το ενεργειακό κόστος για τις χώρες εισαγωγείς, κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Ο ΟΠΕΚ φοβήθηκε από την πτώση των τιμών αυτό το μήνα, στα χαμηλότερα τεσσάρων μηνών, παρά τη βραδεία ανάκαμψη της ιρακινής παραγωγής. Στόχος των πετρελαιοεξαγωγικών χωρών είναι να κρατήσουν τις τιμές στη ζώνη 22-28 δολαρίων. Η μείωση της παραγωγής αιφνιδίασε την αγορά που δεν περίμενε αλλαγές. Λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση των υπουργών, πολλοί απ’ αυτούς είχαν δηλώσει ότι δεν περιμένουν μεταβολή της παραγωγής.

Το απόγευμα η τιμή του brent στο Λονδίνο διαπραγματεύεται στα 26,51 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,88%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 27,89 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,80%.

Ελαφρά άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 386,10 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v