Σημαντική άνοδος για χρυσό λόγω πτώσης δολαρίου

Σημαντική άνοδο, λόγω της εξασθένησης του δολαρίου, καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 385 δολάρια. Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του αργού, μετά τα χαμηλά της περασμένης Παρασκευής.

Σημαντική άνοδο, λόγω της εξασθένησης του δολαρίου καταγράφει και πάλι η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 385,75 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,11%.

Στο μεταξύ σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του αργού, μετά τα νέα χαμηλά τα οποία άγγιξε την περασμένη Παρασκευή, στο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές, το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,57 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,99%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού, για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 27,22 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,55%.

Με εξαίρεση τις μειώσεις στην παραγωγή από το κλείσιμο ενός μικρού διυλιστηρίου στη Βιρτζίνια, η Ανατολική Ακτή με ημερήσια παραγωγική δραστηριότητα 1,7 εκατ. βαρελιών παρέμεινε ανέπαφη από την καταιγίδα, ενώ οι περισσότεροι ανέμεναν τα χειρότερα. Στο μεταξύ οι τιμές έχουν μειωθεί σε ποσοστό 14% τον Σεπτέμβριο, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενέργειας, βελτίωσε τη στενότητα στην παγκόσμια προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v