Σε άνοδο ξανά οι τιμές του αργού

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού μετά την έντονη κερδοσκοπία που επικράτησε την περασμένη Παρασκευή μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού μετά την έντονη κερδοσκοπία που επικράτησε την περασμένη Παρασκευή μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι από την 1η Νοεμβρίου η ημερήσια παραγωγή του θα μειωθεί κατά 900 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται οτι περίπου ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚ πολλές ποικιλίες μαύρου χρυσού ανατιμήθηκαν στις διεθνείς αγορές (για την άμεση παράδοση) σχεδόν κατά ένα ολόκληρο δολάριο. Ομως όλο τον προηγούμενο μήνα οι τιμές είχαν διολισθήσει σχεδόν 15%, κάτι που επίσης παρακίνησε σε πτώση των τιμών.

Το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 26,91 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,01%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,39 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,89%.

Ελαφρά άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 381,95 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v