Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος για πετρέλαιο και χρυσό

Ανοδο της τάξης του 2% καταγράφει η τιμή του brent στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις ιρακινών αξιωματούχων ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η άνοδος από την αρχή του έτους είναι 22%. Σημαντική άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού.

Ανοδο της τάξης του 2% η τιμή του brent στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις ιρακινών αξιωματούχων ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών.

Nα υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να επιτεθεί κατά του Ιράκ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής.

Η ιρακινή κυβέρνηση, διαμήνυσε ότι η στάση της όσον αφορά στους επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν πρόκειται να αλλάξει, και ότι αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε έλεγχο επί του εδάφους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους η τιμή του brent έχει ενισχυθεί κατά 22% περίπου, ενώ από από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχει σημειώσει άνοδο 6% περίπου. Αιτία της ανόδου δεν είναι άλλη από την απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή τους από 1.1.2002, σε μια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών. Η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 24,22 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 0,37%.

Ανοδικά κινείται και ο χρυσός, ενισχυμένος από τις πτωτικές τάσεις των διεθνών χρηματιστηρίων. Ειδικότερα, η τιμή του διαμορφώνεται στα 291,75 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v