Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμόγελα στην αγορά πετρελαίου λόγω Ρωσίας

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου το πρωί της Τρίτης, μετά τις δηλώσεις του γ.γ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ ότι η Ρωσία προφανώς θα συμφωνήσει στον περιορισμό των ημερήσιων εξαγωγών της στα 150.000 βαρέλια για ακόμη ένα τρίμηνο.

Ευφορία επικρατεί το πρωί της Τρίτης στη διεθνή αγορά μαύρου χρυσού, έπειτα από δηλώσεις του γ.γ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ ότι ”είναι πεπεισμένος ότι η Ρωσία θα συμφωνήσει στον περιορισμό των ημερήσιων εξαγωγών της για ακόμη ένα τρίμηνο”.

Η τιμή του αργού NYMEX έκλεισε ανοδικά κατά 0,16% στα 22,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και η τιμή του brend στο Λονδίνο διαπραγματεύεται με θετικό πρόσημο στο +0,22% και την τιμή του πέριξ των 22,16 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ροντρίγκεζ, ”οι ρωσικές αρχές εμφανίστηκαν πρόθυμες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον ΟΠΕΚ, περιορίζοντας τις ημερήσιες εξαγωγές τους στα 150.000 βαρέλια για ακόμη ένα τρίμηνο, βοηθώντας έτσι στη σταθεροποίηση των τιμών”. Μάλιστα, τόνισε ότι η επίσημη απόφαση θα ληφθεί πριν την 1η Απριλίου. Οι αναλυτές θεωρούν ικανοποιητικά τα νέα και εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει μια περίοδος ανόδου στις τιμές πετρελαίου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού στη Ρωσία, Ριλβανού Λούκμαν τόνισε ότι ”Οι Ρώσοι δεν δήλωσαν ότι άλλαξαν γνώμη, κάτι που δεν γίνεται σαφώς σε λίγες ώρες. Είπαν, όμως, ότι θα εξετάσουν το ζήτημα ζυγίζοντας πολλούς παράγοντες”.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,20% σήμερα, ως αποτέλεσμα της ανοδικής έκρηξης των διεθνών κεφαλαιαγορών, όμως, βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα της τάξεως των 296,75 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v