Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί στήριγμα η αγορά πετρελαίου

Αδύναμη να διατηρήσει τις χθεσινές υψηλές τιμές φαίνεται η διεθνής αγορά πετρελαίου, με το NYMEX να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,06% και το brend στην αγορά του Λονδίνου να ακολουθεί διορθωτικές τάσεις.

Νευρικά κινείται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγορά πετρελαίου, με το NYMEX να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,06% και το brend να βρίσκεται στο +0,01%, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”αναζήτηση στήριξης” από τις διεθνείς αγορές.

Το αργό πετρέλαιο NYMEX που χθες πέτυχε την υψηλότερη τιμή των τελευταίων επτά εβδομάδων, υποχώρησε σήμερα οριακά στα 21,68 δολάρια, ενώ η τιμή του brend βρίσκεται στο +0,01% και στα 21,34 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,05%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, θα είναι δύσκολο να κρατηθεί σήμερα η υψηλή χθεσινή τιμή του brend, καθώς ουσιαστικά οι αγορές αναζητούν στήριγμα. Χαρακτηριστικές η δηλώσεις στελέχους της Rothschild & Sons, που δήλωνε ότι ”στο μυαλό των επενδυτών βρίσκεται το ταξίδι του γ.γ του ΟΠΕΚ στη Ρωσία την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και οι αυξανόμενη φημολογία για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ”, γεγονός που πιέζει τις αγορές και εξανεμίζει οποιοδήποτε αίσθημα σιγουριάς.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός σημειώνει σήμερα μικρή υποχώρηση 0,20% με την τιμή του να διαπραγματεύεται, ωστόσο σε αρκετά υψηλά επίπεδα, που προσεγγίζουν τα 296,65 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v