Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές τάσεις στην αγορά πετρελαίου

Διορθωτικές τάσεις σε σχέση με την αστάθεια των τριών προηγούμενων ημερών, καταγράφουν το πρωί της Πέμπτης του διεθνείς τιμές πετρελαίου, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”σταθερή πορεία” τουλάχιστον έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Διορθωτικά κινείται το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, σε σχέση με το ασταθές κλίμα των προηγούμενων ημερών, με τις τιμές να καταγράφουν μικρή άνοδο, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”σταθερή πορεία” τουλάχιστον έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,13% στα 21,42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του brend στο Λονδίνο διαπραγματεύεται στα 21,00 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας ανοδική πορεία κατά 0,15%.

Διεθνείς αναλυτές τονίζουν ότι οι τιμές κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα, καθώς δεν υφίστανται ειδήσεις από το χώρο του πετρελαίου που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την πορεία των τιμών, ενώ εκτιμούν ότι η εν λόγω τάση θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ στη Ρωσία.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του κούρσα, καθώς καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,40% στα 296,75 δολάρια ανά ουγκιά (με το υψηλότερό του να βρίσκεται στα 297 δολάρια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v