Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά ανοδικά πετρέλαιο-χρυσός

Τη χθεσινή ανοδική της πορεία ακολουθεί και το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγορά πετρελαίου, επηρεασμένη από την είδηση ότι τα αποθέματα στην αμερικανική αγορά έχουν μειωθεί, ενώ και ο χρυσός επέστρεψε σε θετικό πεδίο.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου το πρωί της Παρασκευής, ακολουθώντας την καλή χθεσινή πορεία τους η οποία προέκυψε ύστερα από ανακοίνωση του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου ότι τα αποθέματα στη χώρα μειώθηκαν.

Το πρωί της Παρασκευής, η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX βρέθηκε στα 20,98 δολάρια ανά βαρέλι, (στο +0,03%), ενώ και το brend στην αγορά του Λονδίνου διαπραγματεύεται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,02% στα 20,38 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές, η αγορά επηρεάστηκε κατ’ αρχάς θετικά από την ανακοίνωση του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου, κλίμα το οποίο ενισχύθηκε από τη δήλωση του Νορβηγού υπουργού πετρελαίου, αργά χθες το βράδυ, ότι η χώρα του (η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα εκτός ΟΠΕΚ) ”δεν έχει σκοπό να ακυρώσει τη συμφωνία της με τον ΟΠΕΚ για μειωμένη ημερήσια παραγωγή και αναμένει από τη Ρωσία να πράξει το ίδιο”. Η δήλωση αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την πορεία των τιμών εντός του επόμενου δεκαημέρου (έως ότου ο γραμματέας του ΟΠΕΚ επισκεφθεί τη Ρωσία)και όπως εκτιμούν οι αναλυτές η Ρωσία δεν έχει τώρα μεγάλα περιθώρια κινήσεων.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός φαίνεται να ανακάμπτει και πάλι ύστερα από τη χθεσινή πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ακολουθώντας σήμερα ανοδική πορεία της τάξεως του 0,55% με την τιμή του να διαπραγματεύεται γύρω στα 293,75 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v