Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση πετρελαίου λόγω Ρωσίας

Πτωτικές τάσεις επικρατούν από το πρωί της Τετάρτης όσον αφορά στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς έντονες είναι οι ανησυχίες ότι η Ρωσία δεν θα τηρήσει την υπόσχεσή της για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Υποχωρούν το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού, επηρεασμένες από την έντονη φημολογία ότι η Ρωσία δεν θα κρατήσει την υπόσχεσή της προς τον ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,19% στα 20,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brend στο Λονδίνο διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα –πιεσμένο και από την πτώση των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών- σημειώνοντας υποχώρηση 0,26% και προσεγγίζοντας τα 20,26 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τις φήμες που επικρατούν από αργά το βράδυ της Τρίτης, η Ρωσία, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε επίπεδο εξαγωγών, ενδέχεται να μην κρατήσει την υπόσχεσή της προς τον ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού και στελεχών των πετρελαϊκών εταιριών Lukoil, Tyumen Oil και Rosneft, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μείωσης της παραγόμενης ποσότητας για τρεις ακόμη μήνες.

Αναλυτές της UBS Warburg δήλωναν το πρωί ότι δεν θεωρούν πιθανή μια περαιτέρω μείωση της παραγόμενης ποσότητας, καθώς οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρίες δεν έχουν συμφέρον από κάτι τέτοιο. Οι εκτιμήσεις της UBS για τη συνολική παραγωγή συγκλίνουν στο γεγονός ότι εφέτος η παραγωγής θα αυξηθεί κατά 5%, έναντι αύξησης 7,7% πέρυσι.

Αντίθετα, ανοδική είναι η πορεία του χρυσού στην αγορά μετάλλων, ο οποίος δείχνει να ενισχύεται από τη συνεχιζόμενη πτωτική πορεία των διεθνών αγορών. Σήμερα, ο χρυσός παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 0,40% με την τιμή του να διαπραγματεύεται στα 293,55 δολάρια ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v