Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο, ψηλά ο χρυσός

Οριακά ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη διεθνή αγορά πετρελαίου με το NYMEX να κλείνει με μικρή άνοδο 0,07%, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του Brend στην αγορά του Λονδίνου. Παράλληλα, ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του κούρσα προσεγγίζοντας τα 300,13 δολάρια ανά ουγγιά.

Με οριακή άνοδο κινείται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγορά πετρελαίου με το NYMEX να κλείνει στο +0,07% και το Brend να καταγράφει παρόμοια πορεία. Ο χρυσός για μια ακόμη ημέρα συνεχίζει την ανοδική του κούρσα προσεγγίζοντας τα 300,13 δολάρια ανά ουγγιά.

Όσον αφορά στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, το NYMEX έκλεισε στα 21,50 δολάρια σημειώνοντας οριακή άνοδο της τάξεως του 0,07%. Το Brend στην αγορά του Λονδίνου κινείται με τον ίδιο ρυθμό προσεγγίζοντας τα 20,90 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά καθώς έχει θορυβήσει η είδηση ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει και μειώνονται σημαντικά. Παρόλα αυτά εκτιμούν ότι η διεθνής αγορά πετρελαίου αναμένεται να σταθεροποιηθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει σήμερα την ανοδική του πορεία σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,63% και προσεγγίζει τα 300,13 δολάρια ανά ουγγιά, πορεία που οι αναλυτές αποδίδουν στο νευρικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v