Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή κλίματος για πετρέλαιο

Έντονα ανοδική πορεία εμφανίζει το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, δείχνοντας τάσεις αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε χθες, καθώς ευεργετικά επέδρασαν οι δηλώσεις Ροντρίγκεζ ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Τάσεις αντιστροφής της χθεσινής αρνητικής πορείας εμφανίζει το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, καθώς ευεργετικά επέδρασαν οι δηλώσεις Ροντρίγκεζ ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,32% στα 20,75 δολάρια, ενώ η τιμή του brend στο Λονδίνο διαπραγματεύεται με άνοδο της τάξεως, επίσης, του 0,32% προσεγγίζοντας τα 20,18 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, η τιμή του NYMEX επηρεάστηκε κατά πρώτο λόγο από την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν ύστερα από επτά εβδομάδες, κατά 4,47 εκατ. βαρέλια (σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου).

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 3 Μαρτίου (12 ημέρες πριν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ) προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της ημερήσιας παραγωγής από μέρους της Ρωσίας. Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εν λόγω χώρα ”θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ”, παρά το γεγονός ότι έχει επανειλημμένως παραπονεθεί για την ετήσια υποχώρηση των διεθνών τιμών κατά 27% σε σχέση με πέρυσι, δήλωση η οποία λειτούργησε ευεργετικά στις διεθνείς αγορές.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός κινείται το πρωί της Πέμπτης με αρνητικό πρόσημο (-0,75%), επηρεασμένος αρνητικά από την άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, πέριξ των 291,65 δολαρίων ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v