Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αμερικανικά αποθέματα πιέζουν το πετρέλαιο

Με τάσεις υποχώρησης κινούνται από το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, χάνοντας τα χθεσινά κέρδη, κυρίως λόγω της επίδρασης της είδησης για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και μείωσης της διεθνούς ζήτησης λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Καθοδικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, χάνοντας τα χθεσινά κέρδη, κυρίως λόγω της επίδρασης της είδησης για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, στην οποία δεν είχαν αντιδράσει χθες οι αγορές λόγω αυξανόμενων φόβων για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX, υποχώρησε κατά 0,14% κλείνοντας στα 21,27 δολάρια χάνοντας τα χθεσινά κέρδη (είχε προσεγγίσει ακόμη και τα 21,80 δολάρια ανά βαρέλι). Αντιστοίχως το brend στην αγορά του Λονδίνου, παρουσιάζει οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,03% και διαπραγματεύεται στα 20,53 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως τονίζουν διεθνείς αναλυτές, η σημερινή πορεία των τιμών είναι φυσιολογικότερη της χθεσινής ανόδου, η οποία οφειλόταν περισσότερο σε φημολογίες και λιγότερο σε πραγματικά γεγονότα, όπως η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, στην οποία ουσιαστικά αντιδρούν σήμερα οι διεθνείς αγορές.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική πορεία του κατά 0,80% και διαπραγματεύεται στα 298,55 δολάρια η ουγκιά, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v