Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Ροντρίγκεζ ρίχνουν το πετρέλαιο

Πτωτικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Δευτέρας όσον αφορά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές φαίνονται επηρεασμένες από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την παραγωγή οι τιμές θα διολισθήσουν το β’ εξάμηνο.

Με τάσεις υποχώρησης κινούνται το πρωί της Δευτέρας οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς αρνητικά έχει επηρεάσει τις αγορές η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την παραγωγή οι τιμές θα διολισθήσουν το β’ εξάμηνο του έτους.

Η τιμή του NYMEX έκλεισε με αρνητικό πρόσημο στο –0,14% υποχωρώντας στα 20,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και η τιμή του brend στην αγορά του Λονδίνου διαπραγματεύεται σε χαμηλότερα επίπεδα, παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 0,07% με την τιμή του να βρίσκεται στα 20,30 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αγοράς, αρνητική επίπτωση στις τιμές σήμερα, είχαν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, σε ομιλία του στο Όκλαντ, ότι ”οι διεθνείς τιμές αναμένεται να διολισθήσουν το β’ τρίμηνο του έτους, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ όσον αφορά στον περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής”.

Ο γγ του ΟΠΕΚ αναφέρθηκε ανοικτά στη Ρωσία, την οποία σημειωτέον θα επισκεφτεί στις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας ότι ”η συνεργασία με τη Ρωσία για συγκράτηση της παραγωγής είναι εξαιρετικά σημαντική” προκειμένου όπως εξήγησε ”να διατηρηθεί η τιμή στόχος το βαρελιού στα 19 δολάρια”.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός παρουσιάζει και αυτός πτωτική πορεία το πρωί της Δευτέρας, υποχωρώντας κατά 1,95% με την τιμή του να διαπραγματεύεται στα 291,25 δολάρια, ως αποτέλεσμα –κυρίως- της ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v