Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσική... αφερεγγυότητα πιέζει το πετρέλαιο

Προς τα κάτω οδηγούν τις τιμές του πετρελαίου οι ανησυχίες για ανεξέλεγκτες κινήσεις πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία. Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού, λόγω της θετικής ημέρας των χρηματιστηρίων.

Χαμηλότερα εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, καθώς οι πιθανότητες για μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ και στις πετρελαιοπαραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ, προκαλούν ανησυχία για τα επίπεδα παραγωγής του μαύρου χρυσού.

Κύκλοι του εμπορίου δεν κρύβουν την πεποίθησή τους ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, μπορεί να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά πετρελαίου, ενώ δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν τη στάση της Ρωσίας, ”μεγάλο πρόβλημα”.

Η τιμή του Nymex, καταγράφει υποχώρηση κατά 0,25% και διαμορφώνεται στα 20,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτωτικά κατά 0,10% κινούνται και τα futures του Brent, στην τιμή των 20,28 δολαρίων ανά βαρέλι.

Τέλος η θετική πορεία των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Αμερική δημιουργεί πιέσεις στο χρυσό, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,85% και διαμορφώνεται στην τιμή των 291,35 δολαρίων ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v