Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεότερα από Ρωσία αναμένει η αγορά πετρελαίου

Με τάσεις καθόδου διαπραγματεύονται το πρωί της Δευτέρας οι τιμές πετρελαίου, με τη διεθνή αγορά να τελεί εν αναμονή των εξελίξεων από τη σημερινή συνάντηση του γ.γ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ με ιθύνοντες της ρωσικής αγοράς.

Καθοδικά κινούνται το πρωί της Δευτέρας, οι τιμές πετρελαίου, καθώς η διεθνής αγορά τελεί εν αναμονή των εξελίξεων από τη σημερινή συνάντηση του γ.γ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ με ιθύνοντες της ρωσικής αγοράς, όσον αφορά στη συμφωνία συγκράτησης της ημερήσιας παραγωγής.

Το αργό πετρέλαιο NYMEX έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα στα 22,23 δολάρια, ενώ η τιμή του brend στο Λονδίνο βρίσκεται στα 21,78 δολάρια ανά βαρέλι υποχωρώντας κατά 0,11%.

Οι αναλυτές μιλούν για νευρική πορεία της αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ”τίποτα δεν μπορεί να προδιαγραφεί” όσον αφορά στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στη ρωσική πρωτεύουσα για περαιτέρω συγκράτησης της ημερήσιας παραγωγής μαύρου χρυσού για τουλάχιστον ακόμη ένα τρίμηνο. Παράλληλα, πληθαίνουν οι Κασσάνδρες από πλευράς ΗΠΑ που κάνουν λόγο για αμερικανική επίθεση στο Ιρακ, ενδεχόμενο που ”παγώνει” την αγορά πετρελαίου.

Ωστόσο, ανοδικά κινείται για ακόμη μια ημέρα ο χρυσός στην αγορά μετάλλων, η τιμή του οποίου διαπραγματεύεται σήμερα στα 299,65 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 1,40%. Διεθνείς εκτιμήσεις θέλουν την τιμή του χρυσού να ακολουθεί ανοδική πορεία για αρκετό χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας και τα 305 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v