Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι σύρραξης εκτοξεύουν το πετρέλαιο

Υπό συνθήκες έντονης φημολογίας για πολεμική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ τελεί το πρωί της Δευτέρας η διεθνής αγορά πετρελαίου με την τιμή του αργού να εκτοξεύεται έως και 3% και να διαπραγματεύεται πάνω από τα 24 δολάρια.

Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύονται το πρωί της Δευτέρας οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η αγορά επηρεάζεται έντονα από φημολογίες για πολεμική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ.

Το αργό πετρέλαιο NYMEX, αφού έφτασε να κινείται ανοδικά έως και 3%, έκλεισε στο +0,60% και στα 24,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brend στην αγορά του Λονδίνου ακολουθεί ανοδική πορεία κατά 0,60% και διαπραγματεύεται στα 24,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Η αγορά άρχισε να επηρεάζεται έντονα, καθώς νωρίς το πρωί κυκλοφόρησαν φήμες για σίγουρη πολεμική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ, ιδιαιτέρως ύστερα από την άρνηση του δεύτερου να δεχθεί τους πολεμικούς παρατηρητές του ΟΗΕ, στο έδαφός του.

Οι φήμες γίνονται εντονότερες καθώς σήμερα συναντώνται ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι, προκειμένου να συζητήσουν τη στάση τους έναντι στην τρομοκρατία. Ο Τόνι Μπλερ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ”ο κόσμος θα αναγκαστεί να επιτεθεί στο Ιράκ εάν αυτό βρεθεί με όπλα μαζικής καταστροφής”.

Στην αγορά μετάλλων, και ο χρυσός κινείται με θετικό πρόσημο, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,30% στα 291,45 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v