Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδιάφορα κινούνται πετρέλαιο – χρυσός

Χωρίς κατεύθυνση φαίνεται να κινείται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγοράς μαύρου χρυσού με τις τιμές του NYMEX και του brend να υποχωρούν ελαφρώς, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί.

Υποτονικά κινείται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγορά πετρελαίου με την τιμή του NYMEX να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,37%(ωστόσο σε υψηλά επίπεδα), ενώ και το brend διαπραγματεύεται ελαφρώς χαμηλότερα. Ανάλογη, όμως, είναι σήμερα και η πορεία του χρυσού.

Το NYMEX έκλεισε με υποχώρηση στα 23,34 δολάρια, ενώ και το brend στο Λονδίνο κινείται με κάθοδο της τάξεως του 0,45% και την τιμή του να διαπραγματεύεται στα 22,85 δολάρια. Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Πολ Ο’ Νιλ, ύστερα από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κρατών των χωρών του Περσικού Κόλπου, δήλωσε ”στόχος είναι η σταθερότητα των τιμών μεταξύ 18 – 25 δολαρίων ανά βαρέλι”.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει θετικά στην είδηση αυτή, τονίζουν –ωστόσο- ότι η διεθνής αγορά έχει ”κουραστεί” από τις συνεχείς δηλώσεις και απόψεις, γεγονός που προκάλεσε και τη σημερινή υποτονική τάση.

Όσον αφορά στο χρυσό, η πορεία του ακολουθεί αρνητικό πρόσημο για δεύτερη ημέρα, με την τιμή να υποχωρεί κατά 1,50% και να διαπραγματεύεται πέριξ των 288,85 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v