Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική άνοδος πετρελαίου

Διατηρεί το ρεκόρ πενταμήνου στα 23,64 δολάρια η τιμή του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γεγονός το οποίο οφείλεται στις φήμες για επικείμενη επίθεση ΗΠΑ εναντίον Ιράκ και τις προσδοκίες για παράταση της συνεργασίας της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ.

Διατηρεί το ρεκόρ πενταμήνου στα 23,64 δολάρια η τιμή του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γογονός το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στις φήμες για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ. Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και η τιμή του brent.

Σημαντική ώθηση στην τιμή του πετρελαίου έδωσε και η ενίσχυση των προσδοκιών για παράταση της συνεργασίας της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ και άλλες χώρες εκτός καρτέλ σε μια σειρά περικοπών της παγκόσμιας παραγωγής και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

H τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 23,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του brent στην αγορά του Λονδίνου, σημειώνει άνοδο 0,28% και διαμορφώνεται στα 23,08 δολάρια ανά βαρέλι.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά του χρυσού, με την τιμή του να καταγράφει πτώση, μετά τη χθεσινή σημαντική ενίσχυσή του, λόγω των ανοδικών τάσεων των διεθνών χρηματιστηρίων. Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 291,35 δολάρια ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v