Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στο πετρέλαιο, υποχώρηση χρυσού

Aνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Ροντρίγκεζ ότι η Ρωσία θα περιορίσει τον όγκο των εξαγωγών της για ένα τρίμηνο. Μικρή υποχώρηση σημειώνει η τιμή του χρυσού.

Aνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις του γγ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ ότι θεωρεί δεδομένο ότι η Ρωσία θα περιορίσει τον όγκο των εξαγωγών της για ένα τρίμηνο. Ειδικότερα, η τιμή του brent στο Λονδίνο διαπραγματεύεται στο +0,22% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 22,16 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ροντρίγκεζ, ”οι ρωσικές αρχές φαίνεται να είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με τον ΟΠΕΚ, και να περιορίσουν τις ημερήσιες εξαγωγές τους στα 150.000 βαρέλια για ακόμη ένα τρίμηνο, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές”.

Η τιμή του χρυσού σημειώνει ελαφρά υποχώρηση 0,20%, γεγονός το οποίο οφείλεται στην ανοδική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων. Ωστόσο η τιμή του εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα, και πιο συγκεκριμένα στα 296,75 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v