Ενισχύονται πετρέλαιο και χρυσός

Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΗΕ να θέσει τέλος στις κυρώσεις εναντίον του Ιράκ, γεγονός το οποίο άνοιξε το δρόμο για επανάληψη των ιρακινών εξαγωγών. Πάνω από τα 370 δολ. ανά ουγκιά η τιμή του χρυσού.

Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΗΕ να θέσει τέλος στις κυρώσεις εναντίον του Ιράκ, γεγονός το οποίο άνοιξε το δρόμο για επανάληψη των ιρακινών εξαγωγών.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 26,41 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη το αργό διαπραγματεύεται στα 29,26 δολάρια ανά βαρέλι. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράκ συμμετέχει περίπου κατά 4% στις διεθνείς εξαγωγές, αλλά δεν έχει εξάγει από τα μέσα του Μαρτίου, μετά την εισβολή στη Βαγδάτη.

Η αγορά ανησυχεί για τα υψηλά επίπεδα παραγωγής του ΟΠΕΚ και παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τις κινήσεις του καρτέλ στην υπουργική σύνοδο του Ιουνίου.

Πάνω από τα 370 δολάρια έχει αναρριχηθεί και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της σημαντικής εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 370,25 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v