Σε άνοδο οι τιμές του αργού

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, με την τιμή του brent στο Λονδίνο- για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου- να διαμορφώνεται στα 26,13 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,87%.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, με την τιμή του brent στο Λονδίνο -για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου- να διαμορφώνεται στα 26,13 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,87%.

Άνοδο 0,74% καταγράφει και η τιμή του αργού στη Νέα υόρκη και διαμορφώνεται στα 28,62 δολάρια ανά βαρέλι.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές, η αγορά είναι πιο κινητική σήμερα εν αναμονή της ανακοίνωσης των νέων στοιχείων για τα εβδομαδιαία αποθέματα στις ΗΠΑ, αλλά και των ενδείξεων για την αύξηση των ιρακινών εξαγωγών.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί περίπου κατά 15% από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας υποστηριζόμενες από την εποχική πτώση των αποθεμάτων και την αναταραχή στη Σ.Αραβία.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί για τις επιπτώσεις από την επιστροφή ιρακινού πετρελαίου, καθιστά επιφυλακτικούς τόσο τους συναλλασσομένους όσο και τον ΟΠΕΚ. Στα χθεσινά επίπεδα κινείται η αγορά του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 368,45 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v