Οριακή άνοδος στις αγορές αργού

Οριακή μεταβολή σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω μείωσης των ιρακινών εξαγωγών. Σε γενικές γραμμές οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 25% από τις αρχές του Μαρτίου λόγω εξάλειψης των ανησυχιών για επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Οριακή μεταβολή σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω μείωσης των ιρακινών εξαγωγών.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 25,77 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,62%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 28,35 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,21%.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 25% από τις αρχές του Μαρτίου λόγω εξάλειψης των ανησυχιών για επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράκ. Η πτώση επιταχύνθηκε από τις προσδοκίες για σύντομη επανάληψη των ιρακινών εξαγωγών μετά την εισβολή στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι τιμές ανέκαμψαν από αγορές που πραγματοποίησαν μεγάλα χαρτοφυλάκια τα οποία είχαν προχωρήσει σε πωλήσεις βραχυπρόθεσμων θέσεων το προηγούμενο διάστημα αναμένοντας χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Ελαφρά πτώση, λόγω της σημερινής σταθεροποίησης του αμερικανικού νομίσματος, σημειώνει η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 366,10 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v