Περιορίζει τα κέρδη του το αργό

Υποχωρούν από τα χθεσινά υψηλά που αναρριχήθηκαν χθες οι τιμές του αργού αγορές λόγω ανησυχιών για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η άνοδος περιορίστηκε παρά την ανακοίνωση μείωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Υποχωρούν από τα χθεσινά υψηλά που αναρριχήθηκαν χθες οι τιμές του αργού αγορές λόγω ανησυχιών για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η άνοδος περιορίστηκε παρά την ανακοίνωση μείωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ενόψει της παραθεριστικής περιόδου οπότε σημειώνεται εκτόξευση της ζήτησης για βενζίνη.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο το brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 25,83 δολάρια ανά βαρέλι έναντι 26,66 δολάρια την ίδια ώρα χθες. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 28,83 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,96%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα συνέβαλε στην αντιστροφή της πτώσης κατά 25% των τιμών του πετρελαίου που είχε αρχίσει από τα μέσα του Μαρτίου καθώς εμφανίσθηκαν ενδείξεις για νέα ρίσκα στη Μέση Ανατολή η οποία προμηθεύει το 1/3 των διεθνών εξαγωγών.

Ελαφρά πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 370,55 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v