Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 1% για το χρυσό - Άνοδος και για χρυσό

Στα 1.197 δολάρια ανά ουγκιά έκλεισε η τιμή του χρυσού, καταγράφοντας άνοδο 0,6%. Άλμα 1,6% για το ασήμι. Κέρδη και για πλατίνα, παλλάδιο και χαλκό. Υψηλότερα κινήθηκε και το αργό, σημειώνοντας άνοδο ως και 2%.

Υψηλότερα κινήθηκε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και την αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. 

Άνοδο κατέγραψε ο χαλκός και άλλα βιομηχανικά μέταλλα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι προσπάθειες τόνωσης της Κίνας θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για τα εμπορεύματα αυτά.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,6% στα 1.197,70 δολάρια ανά ουγκιά. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρέθηκε για αρκετή ώρα πάνω από τα 1.200 δολάρια, αλλά δεν κατάφερε να μείνει πάνω από αυτό το επίπεδο. Για την εβδομάδα ο χρυσός ενισχύθηκε 1%.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι πραγματοποίησε άλμα 1,6%, στα 16,40 δολάρια ανά ουγκιά.

Άνοδο 0,3% σημείωσε ο χαλκός, σκαρφαλώνοντας στα 3,03 δολάρια τη λίβρα.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα αυξήθηκε 1,8%, σκαρφαλώνοντας στα 1.227,30 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο πραγματοποίησε άλμα 3,6% στα 794,90 δολάρια ανά ουγκιά.

Κέρδη σημείωσε και το αργό πετρέλαιο, καταγράφοντας άνοδο 2% στα 77,83 δολάρια το βαρέλι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v