Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο χρυσός

Το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να αγοράσει ακόμα και χρυσό προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο χαμηλός πληθωρισμός δίνει ώθηση στην τιμή του κίτρινου μετάλλου.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων ενισχύεται η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αγοράσει και χρυσό, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό.

Χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είπε πως τα μη συμβατικά μέτρα της Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να περιλαμβάνουν την αγορά διαφόρων τίτλων προκειμένου να τονωθεί η οικονομία. Θεωρητικά, η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει κρατικά ομόλογα, χρυσό, ETFs, ακόμα και ακίνητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό, είπε από την πλευρά του το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Τράπεζας, Υβ Μερς.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει άνοδο 1,49% στα 1.201,10 δολάρια ουγκιά, ενώ αυξημένη κατά 1,48% είναι η τιμή του αργύρου, στα 16,30 δολάρια η ουγκιά.

Οριακά υψηλότερα (+0,09%) διαμορφώνεται η τιμή του Brent, στα 79,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά 0,33% ενισχύεται η τιμή του WTI στα 75,89 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v