Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών το πετρέλαιο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο ο ΟΠΕΚ. Προβληματίζει η οικονομία της Κίνας.

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών το πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών καθώς ο ΟΠΕΚ φέρεται απρόθυμος να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού ώστε η προσφορά να προσεγγίσει τη ζήτηση.

"Οι φήμες για πόλεμο τιμών μεταξύ των χωρών μελών του ΟΠΕΚ δεν έχουν βάση με την πραγματικότητα", υποστήριξε χθες ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι έντονες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου εκφράζουν την κοινή πεποίθηση αναλυτών και επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμείωτη την παραγωγή», επισημαίνει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.

Σήμερα η τιμή πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησε 3,7% στα 74,30 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή πετρελαίου Brent κινήθηκε χαμηλότερα 2,5% στα 78,35 δολάρια ανά βαρέλι.

Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 1.160 δολ./oz

Επιπλέον νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι επενδύσεις παγίων στην Κίνα αυξήθηκαν με το μικρότερο ποσοστό των τελευταίων 13 ετών. Παράλληλα, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v