Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών υποχώρησε το Brent

Με απώλειες 1,3% έκλεισε η τιμή του Brent, στα 81,25 δολάρια το βαρέλι. Οριακή πτώση για την ποικιλία του αργού WTI. Άνοδος 0,3% για το χρυσό.

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών διολίσθησε την Τρίτη το πετρέλαιο Brent, με τον OPEC να μην φαίνεται διατεθειμένος να μειώσει την παραγωγή.

Μέλη του ΟPEC αντιστέκονται στις πιέσεις για περιορισμό της παραγωγής. Την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας του Κουβέιτ ανέφερε πως η χώρα δεν έχει σχέδια να μειώσει την παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία αποφάσισαν να μειώσουν την τιμή για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει αβεβαιότητα για τον OPEC και αν θα μειώσει ή όχι την παραγωγή στην συνάντηση στις 27 Νοεμβρίου» ανέφερε αναλυτής της IAF Advisors στο Bloomberg. «Πιθανότατα δεν θα χρειάζεται να κάνουν πολλά για να σταθεροποιήσουν την αγορά, αλλά μέχρι να ληφθεί κάποια δράση δεν υπάρχουν προοπτικές ανόδου στην αγορά» πρόσθεσε.

Η τιμή του συμβολαίου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1,3% στα 81,25 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010.

Οριακή πτώση σημείωσε η ποικιλία του αργού WTI, στα 77,29 δολάρια το βαρέλι.

Υψηλότερα έκλεισε ο χρυσός, μετά από μια συνεδρίαση οριακών διακυμάνσεων. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,3%, στα 1.163 δολάρια ανά ουγκιά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το συμβούλιο έπιασε χαμηλό στα 1.145 δολάρια και υψηλό στα 1.165.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v