Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το πετρέλαιο - Στα $85,24 το Brent

Βήματα ανάκαμψης από τα χαμηλά 4 ετών καταγράφει η τιμή του πετρελαίου. Αφορμή τα νέα στοιχεία για ισχυρή ζήτηση μαύρου χρυσού στην Κίνα.

Σε ανοδική τροχιά κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού μετά τις έντονες πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας και με στήριξη από τα νέα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύεται στα 85,24 δολ. ανά βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 1,39%. Σημειώνεται ότι μόλις στις 5 Νοεμβρίου, η τιμή πετρελαίου Brent είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010, αγγίζοντας τα 81,64 δολ. ανά βαρέλι. Από τον Ιούνιο, το πετρέλαιο Brent έχει υποχωρήσει κατά 27%, λόγω της διάχυτης ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 1,14% στα 79,55 δολ. ανά βαρέλι.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου δείχνουν άλμα στις κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου κατά 18% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση. Η ισχυρή ζήτηση για μαύρο χρυσό στην Κίνα αποδεικνύεται σε καταλύτη για τις κινήσεις της αγοράς.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v