Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη του ευρώ από τον δείκτη Ifo

Η αρχική νευρικότητα στην αγορά συναλλάγματος λόγω της αναμονής των stress test, περιορίζεται με την ανακοίνωση των εντυπωσιακών στοιχείων για την γερμανική οικονομία. Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2930 δολ.

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφηκαν σήμερα στην αγορά συναλλάγματος για το ευρώ, καθώς από την μία πλευρά, επικρατεί νευρικότητα για τα stress test του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, αλλά από την άλλη τα μακροοικονομικά στοιχεία της Γερμανίας, δημιουργούν ένα θετικό κλίμα.

Έτσι, νωρίς το πρωί, το ευρώ βρέθηκε να υποχωρεί έναντι του δολαρίου στα 1,2861 δολ., όταν η ισπανική εφημερίδα El Pais δημοσίευσε ότι «μικρός αριθμός ισπανικών τραπεζών» θα αποτύχει στην διαδικασία των stress test.

Αργότερα όμως, όταν ανακοινώθηκε η εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo και μάλιστα με τον ταχύτερο ρυθμό από την ενοποίηση της Γερμανίας, το ενιαίο νόμισμα ακολούθησε εκ νέου ανοδική πορεία καταγράφοντας ενίσχυση 0,4% στα 1,2939 δολ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test αναμένεται στις 19:30 ώρα Ελλάδος. Κάθε είδηση που θα διαρρέει ως προς αυτό το ζήτημα, αναμένεται να επηρεάζει σημαντικά και την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v