Νέα άνοδος ευρώ μετά τις γερμανικές παραγγελίες

Σταθερά ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση απρόσμενης εκτίναξης στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας και καθώς τα δυσοίωνα δεδομένα για την οικονομία των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν συγκριτικά χαμηλά για αρκετό διάστημα.

Στα 1,2368 δολάρια ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση απρόσμενης εκτίναξης στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας.

Το ενιαίο νόμισμα άνοιξε περί τα 1,2283 δολάρια και η άνοδος επιταχύνθηκε μετά την ισοτιμία των 1,2325 δολ., όπου κατά τους αναλυτές είχαν τοποθετηθεί αυτόματος εντολές πωλήσεων. Επιπλέον εντολές έχουν τοποθετηθεί στα 1,2355 δολάρια.

Τεχνικοί αναλυτές αναφέρουν ότι αν η αγορά κλείσει σήμερα πάνω από το υψηλό Ιουνίου των 1,2355 δολαρίων, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ενισχυθεί το νόμισμα περαιτέρω.

Το ενιαίο νόμισμα άντλησε στήριξη από τα ευοίωνα στοιχεία για την γερμανική οικονομία, τα οποία εξάλλου αντιπαρατίθενται με τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα για την αμερικανική οικονομία.

Το δολάριο έχει χάσει 1,5% έναντι του ευρώ από την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα πριν το υπουργείο Εργασίας ανακοινώσει δυσοίωνα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση. Τα τελευταία αυτά στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v