Τα γκάλοπ του Koizumi παρασύρουν το γεν

Πτωτική τροχιά σημειώνει το γεν στην διατραπεζική αγορά συναλλάγματος λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων που επιφέρουν άσχημα μαντάτα στον Πρωθυπουργό της χώρας. Το δολάριο καλύπτει μέρος των πρόσφατων απωλειών του έναντι του ευρώ.

Πτωτική τροχιά σημειώνει η ισοτιμία του γεν στην διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που επιφέρουν άσχημα μαντάτα στον Πρωθυπουργό της χώρας, Junichiro Koizumi, προκάλεσαν μαζικές εκροές από το νόμισμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικών εφημερίδων, το κυβερνών κόμμα αναμένεται να απολέσει αρκετές βουλευτικές έδρες στις εκλογές της Κυριακής, γεγονός που προκάλεσε μείωση της ζήτησης για το ιαπωνικό νόμισμα, αλλά και ζοφερό κλίμα στην κεφαλαιαγορά.

Όπως αναφέρουν αναλυτές που εξειδικεύονται στην ιαπωνική αγορά, η ζήτηση του γεν και η κεφαλαιαγορά της χώρας, θα επηρεασθούν καθ’ όλη την εβδομάδας από την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Koizumi συγκεντρώνει τις προτιμήσεις, λιγότερου από το 40% του εκλογικού σώματος της χώρας.

Από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, τον Απρίλιο του 2001, το γεν έχει ενισχυθεί κατά 13% και η χώρα ξέφυγε από την οικονομική κρίση.

Έναντι του δολαρίου, το γεν διαμορφώνεται στα 109,03 γεν έναντι ισοτιμίας 108,32 γεν την Παρασκευή, ενώ έναντι του ευρώ, διαμορφώνεται στα 133,92 γεν έναντι 133,43 γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα κινείται πτωτικά επίσης, έναντι της βρετανικής στερλίνας, του δολαρίου της Αυστραλίας και του ελβετικού φράγκου.

Το δολάριο κάλυψε μέρος των πρόσφατων απωλειών του έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, διαμορφωνόμενο στα 1,2283 δολ. έναντι ισοτιμίας 1,2319 την Παρασκευή.

Ωστόσο, η κίνηση στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος ήταν υποτονική, λόγω της επίσημης αργίας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v