”Μετριασμένη” πτώση δολαρίου, απώλειες και το γεν

Σε πτωτική τροχιά έναντι του ευρώ, της βρετανικής στερλίνας και του ελβετικού φράγκου βρίσκεται το αμερικανικό νόμισμα, λόγω επενδυτικών εκτιμήσεων πως η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% και θα υποδηλώσει ανάλογες ”μετριασμένες” κινήσεις.

Σε πτωτική τροχιά έναντι του ευρώ, της βρετανικής στερλίνας και του ελβετικού φράγκου βρίσκεται το αμερικανικό νόμισμα, λόγω επενδυτικών εκτιμήσεων πως η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% σήμερα και θα υποδηλώσει ανάλογες ”μετριασμένες” κινήσεις για εφέτος.

Το δολάριο έχει ήδη σημειώσει σημαντικά κέρδη έναντι ευρώ και γεν κατά το τρίμηνο που ολοκληρώνεται σήμερα. Ωστόσο, για περαιτέρω ενίσχυση, οι traders επιθυμούν ένα στοιχείο από τη Fed σήμερα, πως θα αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από το ”μετριασμένο” ρυθμό αύξησης που δηλώνει, όπως εξηγεί ο Richard Franulovich, αναλυτής της Westpac Banking της Νέας Υόρκης. Όπως αναφέρει, οι ”παίκτες” στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος έχουν ήδη προεξοφλήσει τον διπλασιασμό των αμερικανικών επιτοκίων, εφέτος.

Έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, το δολάριο διαπραγματεύεται στα 1,2193 δολ. έναντι χθεσινής ισοτιμίας 1.2082 δολ. Το δολάριο σημειώνει απώλειες τόσο έναντι της στερλίνας, στα 1,8168 δολ. από 1.8073 δολ. όσο και έναντι του ελβετικού φράγκου, στα 1,2503 φράγκα από 1,2661.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται και το γεν, καθώς σημειώνονται εκροές στο νόμισμα, λόγω εκτιμήσεων των επενδυτών πως έχει προεξοφληθεί ήδη, τόσο η μεγαλύτερη επιχειρηματική εμπιστοσύνη, όσο και η οικονομική ανάκαμψη στην Ιαπωνία.

Το γεν σημειώνει απώλειες τόσο έναντι του δολαρίου, στα 108,84 γεν από χθεσινή ισοτιμία 108,22, όσο και έναντι του ευρώ, στα 132,67 γεν από 130,76 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v