Πιέσεις στο δολάριο από στοιχεία για συναλλαγές

Χαμηλότερα πιέζεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, λόγω των των μακροοικονομικών στοιχείων για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών α΄ τριμήνου των ΗΠΑ, που έδειξαν διεύρυνση του ελλείμματος έως το ποσό- ρεκόρ των 144,9 δισ. δολ. Στο 0,6% οι εβδομαδιαίες απώλειες έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Πτωτικά κινείται το δολάριο, τόσο σε σχέση με το γιεν όσο και σε σχέση με το ευρώ, ως αποτέλεσμα των μακροοικονομικών στοιχείων για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών α΄ τριμήνου των ΗΠΑ, που έδειξαν διεύρυνση του ελλείμματος έως το ποσό- ρεκόρ των 144,9 δισ. δολ.

Η αύξηση των εξαγωγών έχει ενισχύσει τις ανησυχίες όσον αφορά τη μετατροπή του δολαρίου σε άλλα νομίσματα τους ερχόμενους μήνες, παρατηρούν αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν πως οι ΗΠΑ πρέπει να προσελκύσουν 1,5 δισ. δολάρια την ημέρα από ξένους επενδυτές ώστε να αντισταθμίσουν το σημερινό έλλειμμα.

Σε σχέση με το γιεν, το δολάριο υποχωρεί στα 108,99 γεν από 109,62 γεν, χθες σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλάγματος EBS, ενώ έναντι του ευρώ το αμερικανικό νομισμα καταγράφει πτώση έως τα 1,2081 δολ., έναντι 1,2053 δολ.

Στο σύνολο της εβδομάδας το δολάριο υποχώρησε κατά 1% σε σχέση με το γιεν και κατά 0,6% έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v