Κάθετη πτώση ευρώ κάτω από τα 1,20 δολάρια

Οι δηλώσεις του W. Poole, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve, ότι η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα απ’ όσο περιμένουν οι επενδυτές εκτίναξαν το δολάριο 1% έναντι του ευρώ. Στα 1,1992 δολ. το ενιαίο νόμισμα.

Εκτινάσσεται το δολάριο και κατευθύνεται προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του ευρώ εδώ και πέντε μήνες, μετά τις δηλώσεις του William Poole, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve, ότι η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα απ’ όσο περιμένουν οι επενδυτές.

Η Fed πρόκειται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να αυξήσει το επιτόκιο fed funds από το 1% όπου κινείται σήμερα, καθώς ο πληθωρισμός ”τσιμπάει” και σύμφωνα με τις δηλώσεις Poole οι κινήσεις της θα είναι πιο επιθετικές απ’ όσο αναμένεται, εφόσον ενταθούν οι πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Ο Poole, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σεν Λούις, παρέθεσε τις δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters και ο εκπρόσωπός του τις επιβεβαίωσε σε άλλα διεθνή πρακτορεία.

Το ευρώ βυθίστηκε στα 1,1992 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο έναντι 1,2106 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη. Τα κέρδη του δολαρίου έναντι του ευρώ στην εβδομάδα μέχρι στιγμής ανέρχονται στο 2,4%.

Αναλυτής της Royal Bank of Scotland αναφέρει ότι περιμένει υποχώρηση του ευρώ έως τα 1,18 δολάρια μέσα σε ένα μήνα. Το δολάριο ενισχύθηκε και έναντι του γεν στα 110,13 γεν από 109,34 γεν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Poole συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου στην Επιτροπή Ανοιχτών Αγορών της Fed, η οποία καθορίζει τα επίπεδα των επιτοκίων. Η επόμενη τακτική συνεδρίαση της επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 29-30 Ιουνίου. Η τελευταία κίνηση της Fed πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Ιούνιο, με μείωση επιτοκίων στο 1%, που είναι χαμηλό 46 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v