Σε υψηλό διμήνου (1,2277 δολ.) το ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση σημαντικής βελτίωσης στις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας τον Απρίλιο και καθώς έχει πρακτικώς αποκλειστεί η προοπτική μείωσης των επιτοκίων της ευρωζώνης μεσοπρόθεσμα.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση σημαντικής βελτίωσης στις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας τον Απρίλιο, που έδωσε τροφή στις ελπίδες αύξησης των καταναλωτικών δαπανών στην Ευρώπη.

Στήριξη προσφέρει στο κοινό νόμισμα και η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς δημιουργεί φόβους αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων και άρα θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε διατήρηση των επιτοκίων της ευρωζώνης σε επίπεδα υψηλά συγκριτικά με τα αμερικανικά επιτόκια, ευνοώντας έτσι τη ζήτηση ευρώ.

Η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ πραγματοποιείται αύριο και, πράγματι, η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων περιμένει ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια του ευρώ σταθερά στο 2%.

Το ευρώ ενισχύεται στα 1,2277 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο έναντι του κλεισίματος στα 1,2247 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη.

Το νόμισμα έχει ανακτήσει όλες σχεδόν τις απώλειες που εμφάνισε έναντι του δολαρίου από τις αρχές Απριλίου, όταν είχε ανακοινωθεί θεαματική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία, η οποία είχε φέρει πιο κοντά την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ θα φτάσει έως τα 1,25 δολ. στις ερχόμενες δύο εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v