”Ενεργειακή” νευρικότητα στις χρηματαγορές

Νευρικότητα κυριάρχησε στις αγορές συναλλάγματος, λόγω των πρόσφατων επιθέσεων που εντείνουν τις πετρελαϊκές ανησυχίες. Το δολάριο ”συμμάζεψε” τις αρχικές απώλειες και ενισχύθηκε έναντι του γεν.

Η αναπάντεχη βελτίωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ βοήθησε το αμερικανικό νόμισμα να ανακάμψει έναντι των απωλειών που σημείωνε νωρίτερα στην ημέρα έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύθηκε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Οι ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία κατέδειξαν βελτίωση της αγοράς εργασίας, προϋπόθεση που είχε θέσει η Fed για να προχωρήσει σε αύξηση των διατραπεζικών επιτοκίων, γεγονός που αναμένεται πλέον μέσα στο μήνα.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γεν στις πρωινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, διαπραγματευόμενο στα 109,83 γεν έναντι χθεσινής ισοτιμίας 109,48 γεν.

Η ισοτιμία με το ευρώ ανέρχεται στα 1,2210 δολ., σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τα χθεσινά, ανακάμπτοντας ωστόσο από το χαμηλό των 1,2266 δολ. νωρίτερα στην ημέρα, η οποία διαμορφώθηκε λόγω των στοιχείων για εντυπωσιακή βελτίωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη και τις πετρελαϊκές ανησυχίες που ενισχύθηκαν, μαζί με την τιμή του εμπορεύματος, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων του Σαββατοκύριακου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v