Σε ελεύθερη πτώση το δολάριο

Συρρικνώνεται το δολάριο έναντι των βασικότερων νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, καθώς πλήττεται από το ”εκρηκτικό” μείγμα που συνθέτουν, οι φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, η ανελαστικότητα της πετρελαϊκής προσφοράς και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία.

Συρρικνώνεται το δολάριο έναντι των βασικότερων νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, καθώς πλήττεται από το ”εκρηκτικό” μείγμα που συνθέτουν, οι φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, η ανελαστικότητα της πετρελαϊκής προσφοράς και τα οικονομικά στοιχεία που κατέδειξαν πως η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο των προσδοκιών.

Ως εκ τούτου, το δολάριο βρέθηκε σε χαμηλά μηνών έναντι του ευρώ, του γεν, του ελβετικού φράγκου και της βρετανικής στερλίνας.

Επιπροσθέτως, η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος ”διέρρηξε” τα τεχνικά όρια των 1,2190 – 1,2230 δολαρίων, πυροδοτώντας μαζικές πωλήσεις, όπως αναλύει ο Greg Anderson, επικεφαλής του τμήματος τεχνικής ανάλυσης της ABN Amro στο Σικάγο.

Συγκεκριμένα, το ευρώ διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στα 1,2266 δολ. για να επιστρέψει στα επίπεδα των 1,2247 δολ., έναντι του ελβετικού φράγκου το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2735 δολ. και έναντι του γεν, στα 110,74 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v